Comunicat de presa Conferinta de Lansare Proiect F.A.R.M.E.C. Femei Asistate pentru Reusita pe Piata Muncii si Evolutie in Cariera

Micsoreaza fontul  Font normal  Mareste fontul 


Comunicat de presa

Conferinta de Lansare Proiect F.A.R.M.E.C.

Femei Asistate pentru Reusita pe Piata Muncii si Evolutie in Cariera

 

In data de 28 august 2014, inepand cu ora 16:00, la Hotel Marshal din Bucuresti, a avut loc Conferinta de Lansare a Proiectului F.A.R.M.E.C. - Femei Asistate pentru Reusita pe Piata Muncii si Evolutie in Cariera, implementat de catre ADAF - Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin in parteneriat cu SC DAVO STAR IMPEX S.R.L,  AOA AG - Asociatia Oamenilor de Afaceri Arges, SIVECO ROMANIA si  ILEIAKO CPP ANGELOS TSIKAS (Grecia).

La eveniment au fost prezenti reprezentanti ai partenerilordin proiect si peste 120 de Femei care si-au exprimat dorinta de a participa la proiect si de a face parte din grupul tinta. Printre participanti s-a numarat si presa bucuresteana.

Conferinta a inceput cu prezentarea activitatii partenerilor si modul prin care fiecare se implica in derularea proiectului. Partenerul din Grecia, avand o experienta de peste 15 ani ca furnizor de programe pentru formarea profesionala, a afirmat faptul ca se bucura sa dezvolte aceste activitati impreuna cu firmele romanesti partenere. Acesta va oferi cursantelor modele de bune practici din tara si va incuraja antreprenoriatul feminin.

De asemenea, in cadrul conferintei, trei dintre femeile care au participat in trecut la cursurile de antreprenoriat organizate de ADAF si-au prezentat afacerile pe care le-au pornit in urma cursurilor urmate. Aceste momente au fost unele apreciate de participantii la eveniment si chiar motivationale pentru femeile care urmeaza sa beneficieze de programele de formare profesinala si calificare organizate prin intermediul acestui proiect.

Reamintim faptul ca in cadrul proiectului 750 de femei vor beneficia de programe de formare profesionala, inclusiv de calificare in vederea dezvoltarii abilitatilor, competentelor si cresterii oportunitatilor de angajare, inclusiv sprijin pentru initierea unei afaceri.

460 femei au posibilitatea de a urma cursuri de calificare – recalificare, cum ar fi: confectioner – asamblor material textile, baby-sitter, ingrijire batrani la domiciliu, lucrator comercial, lucrator in alimentatie, manichiurist – pedichiurist.

290 de femei pot participa la cursuri de formare profesionala pentru dobandirea de competente suplimentare (Competente Antreprenoriale, competente TIC, Contabil, Comunicare in limba engleza, Inspector Resurse Umane, Manager de Proiect, Tehnologia Informatiei si Comunicatiei. 

 

 
 
 
  • POZA
  • POZA
  • POZA
  • POZA
  • POZA
  • POZA
  • POZA
  • POZA