F.A.R.M.E.C. Femei Asistate pentru Reusita pe Piata Muncii si Evolutia in Cariera - Curs Limba Engleza

Micsoreaza fontul  Font normal  Mareste fontul 

In perioada 01.05.2014 – 31.10.2015 ADAF - Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin deruleaza in parteneriat cu SC DAVO STAR IMPEX S.R.L,  AOA AG - Asociatia Oamenilor de Afaceri Arges, SIVECO ROMANIA si  ILEIAKO CPP ANGELOS TSIKAS (Grecia) proiectul POSDRU F.A.R.M.E.C. - Femei Asistate pentru Reusita pe Piata Muncii si Evolutie in Cariera.

Obiectivul general al proiectului este de a asigura si promova tratamentul si accesul egal pe piata muncii pentru femei din trei regiuni de dezvoltare ale Romaniei (Bucuresti-Ilfov Sud-Muntenia si sud-vest Oltenia) prin actiuni pozitive de calificare in meserii cerute pe piata muncii cu efecte asupra cresterii oportunitatilor de ocupare si de dezvoltare a carierei femeilor prin programe de formare specifice in scopul dezvoltarii aptitudinilor, dobandirii abilitatilor antreprenoriale si dezvoltarii propriei afaceri, pentru un numar de 750 de femei pe o perioada de 18 luni.

Consolidarea principiului accesului egal pentru toti pe piata muncii cu scopul de a crește oportunitățile de angajare ale femeilor, se va realiza prin calificarea a 460 femei în meserii: confecționer– asamblor materiale textile, infirmier, ingrijire batrani la domiciliu, lucrator comercial, lucrator in alimentatie, manichiurist.

Asigurarea accesului egal la ocupare si la construirea unei cariere profesionale, in vederea crearii unei piete a muncii inclusive, se va realiza prin  cursuri de formare profesionala pentru dobandirea de competente suplimentare (Competente Antreprenoriale, competente TIC, Contabil, Comunicare in limba engleza, Inspector Resurse Umane, Manager de Proiect) pentru 290 de femei.

In ceea ce priveste programele de specializare organizate decatre Asociatia Oamenilor de Afaceri Arges, din cadrul acestui proiect, putem spune ca acestea au inceput intr-un mod promitator. Un numar semnificativ de persoane si-au manifestat interesul de a participa la cursuri si, astfel, a debutat prima sesiune de cursuri de specializare.

La data de 1 octombrie 2014 a inceput desfasurarea primului curs de initiere in limba engleza. Acesta va avea o durata de 60 de ore si se va incheia pe data de 27 octombrie, pe 31 octombrie urmand sa aiba loc examenul final. Cele 28 de persoane inscrise la acest curs provin din diferite domenii de activitate, cum ar fi: invatamant, sanatate, functionari publici.

Obiectivul cursului este de a imbunatati abilitatile de exprimare in limba engleza ale participantilor, de a-si certifica competentele dobandite pe parcursul vietii, intr-un mediu informal sau de a imbunatati abilitatile celor care isi desfasoara activitatetea intr-un mediu in care se utilizeaza prepronderent limba engleza.                                                                                                          

Va prezentam mai jos cateva fotografii ce au fost realizate in cadrul unor ore de desfasurare a cursului:


 

 

 
 
 
  • POZA
  • POZA
  • POZA
  • POZA
  • POZA
  • POZA
  • POZA
  • POZA