Workshop Proiect F.A.R.M.E.C. Ė Femei Asistate pentru Reusita pe Piata Muncii si Evolutia in Cariera

Micsoreaza fontul  Font normal  Mareste fontul 

Workshop regional

‚ÄěCONSTIENTIZAREA SOCIETATII CIVILE SI A FEMEILOR PRIVIND COMBATEREA INEGALITATILOR,¬† IN SPECIAL A CELOR BAZATE PE GEN, ETNIE, DIZABILITATI, VARSTA‚ÄĚ

24.02.2015 ‚Äď Pitesti, Hotel Ramada

In perioada 01.05.2014 ‚Äď 31.10.2015 ADAF - Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin deruleaza in parteneriat cu SC DAVO STAR IMPEX S.R.L,¬† AOA AG - Asociatia Oamenilor de Afaceri Arges, SIVECO ROMANIA si¬† ILEIAKO CPP ANGELOS TSIKAS (Grecia) proiectul POSDRU F.A.R.M.E.C. - Femei Asistate pentru Reusita pe Piata Muncii si Evolutie in Cariera.

Dintre activitatile proiectului face parte si activitatea A6 ‚ÄěActivitati care urmaresc combaterea inegalitatilor, mai ales a celor bazate pe etnie, dizabilitati si varsta‚ÄĚ. In cadrul acesteia, a fost organizat un workshop regional, care a avut loc in Pitesti, la Hotel Ramada, in data de 24 februarie 2015.

La acest eveniment au fost prezente 80 persoane, printre invitati gasindu-se reprezentanti ai firmelor din judetul Arges, reprezentanti ai institutiilor publice Arges si reprezentanti ai presei. De asemenea, au participat si persoane apartinand grupului tinta din cadrul Proiectului F.A.R.M.E.C.

Tema workshop-ului raspunde unei necesitati  si cerinte de constientizare a societatii romanesti  privind egalitatea de sanse, drept fundamental si valoare europeana, care sa asigure participarea deplina a fiecarei persoane la viata economica, sociala si politica, fara deosebire de gen, etnie, varsta, dizabilitati, religie sau orientare sexuala.

Dupa primirea invitatilor, in deschiderea evenimentului a avut loc prezentarea proiectului, realizata de catre Responsabilul campanii de informare si constientizare, Cristina Savu. A urmat prezentarea realizata de catre doamna Elena Grigorescu, Director Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Arges, in care au fost puse in discutie politici si masuri referitoare la egalitatea de sanse intre femei si barbati.

Cercetarile si studiile asupra diferentelor bazate pe gen in ceea ce priveste profesiile, cariera si veniturile au fost prezentate de catre Expertul Mihai Seitan. De asemenea, partenerul din Grecia, domnul Vasiliki Angelidis, a sustinut o prezentare despre diferentele bazate pe gen privind profesiile, cariera si veniturile in Grecia.

Workshop-ul a continuat cu prezentarea bunelor practici privind egalitatea de sanse dezvoltate in cadrul altor programe la nivel central si local, expunerea realizata de catre doamna Cornelia Rotaru, Expert egalitate de sanse.

La final, au fost trase concluzii si au avut loc dezbateri libere, urmate de networking.

Consideram ca evenimentul a fost unul oportun si ca a reusit sa ajunga la persoane care sunt direct interesate de tematica pe care acesta a avut-o.

Le multumim celor care au fost alaturi de noi si cu ocazia acestui eveniment!

Mai jos va prezentam cateva fotografii din cadrul workshop-ului din data de 24 februarie 2015:

 

 

 

 

 

 

 
 
 
  • POZA
  • POZA
  • POZA
  • POZA
  • POZA
  • POZA
  • POZA
  • POZA