DigI -VET - Stimularea digitalizarii si a industriei 4.0 in educatie si formarea profesionala

Micsoreaza fontul  Font normal  Mareste fontul 

DigI -VET - Stimularea digitalizarii si a industriei 4.0 in educatie si formarea profesionala

Digi VET  - numar de proiect: 2018-1-DE02-KA202-005145, este un proiect Erasmus+ pe care AOA Arges il implementeaza in calitate de partener, alaturi de Ingenious Knowledge GmbH-Germania, Universitatea din Paderborn-Germania, AR Vocational Education and Training Ltd-Marea Britanie, A & A Emphasys Interactive Solutions Ltd – Cipru.

 

 

 

 

 

Proiectul Erasmus + DigI-VET se adreseaza modalitatilor noi si inovatoare de invatare si predare in epoca de digitizare si industrie 4.0.

In ultimii ani, digitizarea devine din ce in ce mai importanta. Acest lucru merge mana in mana cu tendintele in materie de invatare mobile.


Parteneriatul creeaza gradul de constientizare a necesitatilor de abordare a digitalizarii si a industriei 4.0 in educatia si formarea profesionala (VET).  


Dezvoltarea unui curriculum si a unor resurse de invatare pentru digitizare este un aspect esential al proiectului si vine mana in mana cu un sistem inovator de invatare si formare profesionala pentru cadrele didactice si cursanti din EFP, care ofera cele mai importante aspecte legate de acest subiect. 


In DigI-VET, de asemenea, o carte va fi creata pentru a raspunde unei largi audiente cu privire la evolutiile si provocarile actuale din lumea muncii si la modul in care este afectata de digitizare si ce inseamna aceasta pentru educatia si formarea profesionala si pentru educatorii VET. 


Scopul este crearea de profiluri de competente digitale pentru VET. Pentru a oferi impresii directe de digitizare si Industrie 4.0, proiectul ofera un observator online cu vitrine care ofera perspective asupra intreprinderilor si companiilor si a modului in care acestea utilizeaza astazi digitizarea si ce asteapta pentru viitor. Acest observator ofera cele mai bune practici si exemple cu texte, audio, videoclipuri si fotografii si aduce industriei 4.0 direct cursantilor in sala de clasa.


Un studiu realizat de Deloitte sugereaza ca firmele se concentreaza pe solutii inovatoare pentru a-si dezvolta propriile procese. De asemenea, desi companiile investesc in tehnologii noi, accentul lor este acela de a spori abilitatile digitale ale angajatilor lor pentru a coexista cu noile tehnologii. Studiul a aratat, de asemenea, ca companiile doresc sa integreze in continuare abilitatile digitale in linia de productie si in viitorul apropiat, folosind analize de date pentru a anticipa comportamentul clientilor lor. Si nu in ultimul rand, companiile aspira sa introduca caracteristici digitale in timpul fazei de vanzare.

 
 
 
  • POZA
  • POZA
  • POZA
  • POZA
  • POZA
  • POZA
  • POZA
  • POZA