Ministerul Fondurilor Europene a publicat a doua versiune actualizata a Acordului de Parteneriat 2014-2020 si documentele consultative pentru programele operationale

Micsoreaza fontul  Font normal  Mareste fontul 

Cea de a doua versiune actualizată a Acordului de Parteneriat 2014-2020 a fost publicată martie a.c., pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene, www.fonduri-ue.ro, în scopul consultării publice cu partenerii de dialog. Reamintim că prima versiune a acestui Acordului de Parteneriat a fost publicată la începutul lunii februarie 2014. Între timp, documentul a fost actualizat în urma discuţiilor cu serviciile Comisiei Europene şi în urma consultării publice. De asemenea, Ministerul Fondurilor Europene a publicat şi prima versiune de lucru a documentelor consultative pentru patru programe operaţionale pentru care va fi autoritate de management: Programul Operaţional Infrastructură Mare, Programul Operaţional Capital Uman, Programul Operaţional Competitivitate şi Programul Operaţional Asistență Tehnică.

Conform regulamentelor UE, Ministerul Fondurilor Europene trebuie să transmită Acordul de Parteneriat până la data de 22 aprilie 2014.

“Am publicat toate aceste documente de programare deoarece Ministerul Fondurilor Europene pune accentul pe o consultare publică extinsă. Cea de a doua versiune a Acordului de Parteneriat 2014-2020 este pe site-ul MFE încă din februarie 2014, a fost discutată în cadrul Comitetului Interinstituţional pentru Acordul de Parteneriat, iar astăzi a fost publicat documentul actualizat, cel care include şi propunerile relevante primite în ultima perioadă. Tot astăzi, MFE a publicat primele versiuni de lucru pentru documentele consultative pentru cele patru programe operaţionale pe care le va coordona în perioada 2014-2020. Acestea sunt documentele de programare care descriu în detaliu ce va finanţa România în perioada 2014-2020 şi, tocmai din acest motiv, îi rog pe toţi partenerii de dialog să ne transmită propuneri concrete”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Vă prezentăm lista documentelor publicate luni, 17 martie a.c., pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene:

·         Cea de a doua versiunea a Acordului de Parteneriat 2014-2020 – varianta actualizată, în limba română

·         Cea de a doua versiunea a Acordului de Parteneriat 2014-2020 – varianta actualizată, în limba engleză

·         Programul Operaţional Infrastructură Mare – prima versiune, document consultativ

·         Programul Operaţional Capital Uman – prima versiune, document consultativ

·         Programul Operaţional Competitivitate – prima versiune, document consultativ

·         Programul Operaţional Asistență Tehnică – prima versiune, document consultativ

Comentariile partenerilor de dialog pe marginea documentelor publicate sunt aşteptate la adresa de e-mail secretariat.ciap@fonduri-ue.ro.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

 
 
 
  • POZA
  • POZA
  • POZA
  • POZA
  • POZA
  • POZA
  • POZA
  • POZA